Cargo Solutions

Що очікувати від нового сезону автомобільних перевезень в Україні

22.08.2023
Що очікувати від нового сезону автомобільних перевезень в Україні

З наближенням нового сезону автомобільних перевезень в Україні, логістична галузь готується до важливого етапу, який обіцяє великі можливості та виклики. 

Оскільки перевезення вантажів морським і залізничним транспортом мають свої обмеження, вітчизняний ринок транспортних послуг почав надавати пріоритет автомобільному транспорту для перевезень вантажів, а перевізники були вимушені змінити логістику експортних перевезень і спрямовувати вантажі на західні прикордонні переходи.

Якщо говорити про виклики, то з новим сезоном постане головне питання – як вижити з подорожчанням цін на пальне? На сьогоднішній день ціни на пальне продовжують зростати, а ринок очікує подальшого здорожчання палива та дизпалива на АЗС. Тому такі події та зріст цін можуть стати викликом для більшості логістичних компаній. 

Також можна відзначити, що й досі на західному кордоні відбувається боротьба з заторами на автошляхах та пропускною здатністю пунктів пропуску. 

Новими експортними шляхами для більшості логістичних компаній стануть сухопутні коридори через країни Європи. Їх умовно можна розділити на два глобальних напрями: західний транспортний коридор на Польщу, Німеччину та Балтійські країни і південний транспортний коридор здебільшого на Румунію. 

Ще одна можливість для України – розвиток швидкої логістики в західному напрямку. 

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, то планується розбудова прикордонної інфраструктури. Зокрема, мережі автомобільних пунктів пропуску. 

Також в планах – спільний митний і прикордонний контроль з країнами ЄС. Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції в європейський простір, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію.

“Новий сезон автомобільних перевезень – це завжди час викликів та можливостей”,  – коментує Євген Ященко, директор «Cargo Solutions». “Цього року ми спостерігаємо важливі тенденції, такі як зростання попиту, зосередження на сталому розвитку та інноваціях. Українські компанії мають унікальний шанс використовувати ці тенденції для свого зростання та конкурентоспроможності.”

Загалом, новий сезон автомобільних перевезень в Україні обіцяє бути часом розвитку, трансформацій, викликів та нових можливостей для логістичної галузі.

Актуальне

Cargo Solutions – новий виток у світі української логістики
29.08.2023

Cargo Solutions – новий виток у світі української логістики

Що буде із зерновим коридором, який зараз практично не працює
27.08.2023

Що буде із зерновим коридором, який зараз практично не працює

Сайт використовує файли Cookies.